Политологът коментира развитието на събитията, след като прокурори от ВСС поискаха оставката на Гешев

„Имаше два много важни знака – Мария Габриел каза, че е срещу главния прокурор, и ДПС казаха, че са срещу него. Това няма как да не променя играта”. Това коментира в „Интервюто след Новините на NOVA” политологът Първан Симеонов.

„Такива анонси не е имало до този момент. Снощи това се говореше и всички, които анализират, се чудеха дали това ще бъде подето от ВСС. Защото ако не бъде подето, ще прилича поне на два такива опити, които бяха на думи”, коментира Симеонов.

ПРОКУРОРИ СРЕЩУ ГЕШЕВ: Предлагат предсрочно отстраняване на главния прокурор (ОБЗОР)

След реакцията на прокурорите обаче нещата изглеждали сериозни.

„Това означава, че е една идея по-възможно да има правителство. Това означава, че ГЕРБ, а може би и ДПС, този път са сериозни”, каза Симеонов.

„Борисов е готов да жертва още един човек, за да спасява себе си”, смята политологът. „Борисов го играе добре. На практика той казва на либералите: „Драги либерали, вие говорите за съдебна реформа, пък аз ще я правя”. Сега те ще му отговорят: „Ти само ще махнеш един човек и ще го замениш с друг твой човек”. Това ще гледаме в следващите дни”, каза Първан Симеонов.

Дори и да стане кабинет, според Първан Симеонов, той ще е на ГЕРБ, ДПС, БСП и ИТН.

„Това е идеално за ПП-ДБ, това е чудесна мишена”, коментира политологът.

„Борисов знае стойността на жените в политиката. Жената винаги носи успокоение и усещане за ред, особено ако е успяла навън. Разбира се, Мария Габриел не е Кристалина Георгиева”, коментира Симеонов.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.