В района е проведена мащабна спецакция

Спряха 322 нелегални мигранти на българо-турската граница при мащабна специализирана полицейска операция, съобщават от "Гранична полиция". Операцията продължава и към момента.

„От 6 часа сутринта имаме 13 случая”, каза комисар Ивайло Тончев, началник на Граничното полицейско управление в Елхово.

САМО ПО NOVA: Кадри от ареста на мигрантите в Кокаляне

Операцията се провежда на територията на областите Бургас и Ямбол. В нея участват около 700 служители на МВР. Обособени са 25 контролни пункта в пътни участъци в общините Малко Търново, Средец и Елхово. По време на проверките са задържани 10 нелегални мигранти от Мароко и двама български граждани с тях в района на Средец, каза още Тончев.

По думите му мигрантският натиск е по-силен в сравнение с миналата година. Превозването на хората се извършва с всякакъв вид транспортни средства, включително линейки, баничарки, бусове, леки коли, обясни комисар Тончев.

С оглед осигуряване на допълнителен контрол на междуселски пътища са обособени 25 КПП в пътни участъци в общините Малко Търново, Средец и Елхово. Операцията ще продължи до отпадането на нейната необходимост, допълни началникът на Граничното полицейско управление в Елхово.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.