Путин определи взрива като "жесток и безчувствен акт"

След атаката по Кримския мост - късно снощи руският президент Владимир Путин обяви, че Министерството на отбраната подготвя предложения за отговор на нападението. Той обвини Украйна за взрива и нарече случилото се "жесток и безчувствен терористичен акт".

Путин е наредил на Министерството на отбраната да изготви предложения за подобряване на сигурността на моста. В същото време, стана ясно, че движението на леки автомобили е било възстановено.

"В заключение искам да кажа, че това е поредният терористичен акт на Киевския режим. Това престъпление е безсмислено от военна гледна точка и няма никакво значение, тъй като от месеци Кримският мост не се използва за военни превози. И е жестоко, тъй като пострадаха и загинаха невинни граждани. Отговор от страна на Русия, разбира се, че ще има. Министерството на отбраната готви съответните предложения", заяви руският президент Владимир Путин. 

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.