Снимка: iStock
Тя е традиционна за испанската кухня, в частност – за валенсианската
Орчата е традиционна напитка за испанската кухня, в частност – за валенсианската. Оригинално тя се нарича horchata de chufa, орчата де чуфа.
Море, история и паеля – незабравима разходка из Валенсия (ВИДЕО)
Тигровите ядки са познати още като чуфа и земен бадем. Реално те не са ядки, а вид грудка от растението Cyperus esculentus. Сладка и с приятен вкус, тя наподобява смес от орех, кокос и кашу. Люспата на тигровата ядка съдържа ценни нутриенти и фибри, спомагащи усвояването на хранителните вещества в организма. Тя е чудесен пребиотик, подходящ и за веган диети, без алергени, без глутен, без ГМО и с високо съдържание на фибри. Естествените захари в нея придават приятния ѝ сладък вкус без нужда от подсладител.
Повече вижте във видеото.
Редактор: Цветина Петкова