Запалена по хип-хопа, тази самоука жена от Нормандия се превръща в артист

От уличните битки, през блясъка на американските шоута, до танцовите академии, които сега я търсят - Марион Мотин винаги е на правилното място. Място, което е завладяла благодарение на своя талант, харизма и ценности, почерпени от семейния клан и дивата земя, където е израснала, разказва Vesti.bg. 

Току що гледахме завладяващ документален филм, част от разнообразните продукции на Marquee TV, от ТВ платформата на EON, който проследява необичайния житейски път на танцьорката и хореограф Мотин. Запалена по хип-хопа, тази самоука жена от Нормандия се превръща в артист, желан от най-големите световни поп звезди.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marion Motin (@marionmotin)

Мадона, Роби Уилямс, Stromae, Christine & The Queens - тя прави хореографията на техните изпълнения и на видеоклиповете им толкова невероятна, че без дори да осъзнаваме всички я познаваме. 

Още преди да се превърне в име, Марион се отличава с уникалния си хореографски почерк. Тя често се фокусира върху силни женски образи.

Марион е танцувала за Анджелин Прельокай и Мадона, а през 2009 г. създава собствена компания Compagnie Swaggers. В Обединеното кралство е може би най-известна с работата си с Christine and the Queens, включително с хореографията на видеото към нейната хитова песен Tilted. 

През 2018 г. Марион Мотин е номинирана за наградата на MTV за видео музика за хореографията на песента IDGAF на Dua Lipa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marion Motin (@marionmotin)

Едва 40-годишна и млада майка, тя е изправена пред ново предизвикателство. Едно по-лично творение, което подписва с името си: LE GRAND SOT. В обратното броене до премиерата на този спектакъл, през интензивното ѝ ежедневие, в което жонглира между хиляди проекти и дестинации, всички се опитват да разгадаят тайната на тази невероятна жена.

Марион е успяла да наложи името си, без да прави компромиси със себе си. Изкуството, което създава, е много повече от просто танц. За нея това е езикът на тялото, чрез който умело успява да повдигне редица въпроси - за различието между хората, за сестринството, за пола и за женствеността.

Приятели, роднини, сътрудници, трупа - всички, които са имали щастието да я познават и да общуват и работят с нея, казват, че тя притежава енергията на десет души. Съчетание от сила и нежност, именно почти животинското ѝ поведение ѝ носи прозвището LOUVE - вълк.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marion Motin (@marionmotin)

Източник: Vesti.bg