Той беше задържан за 72 часа

Мъжът, държал заложници в село Вълково, се е самоубил в следствения арест, научи първо NOVA. Той се е обесил с връзка от маратонка, завързана за решетката на прозореца, уточниха по-късно от Министерството на правосъдието. 

Мъжът, който взе заложници в Благоевградско, е лежал в психиатрична клиника

Тази сутрин по време на свиждане Цветелин, който беше задържан за 72 часа, е получил чифт маратонки, като служителят, отговарящ за багажа, допуснал обувките с връзки на тях, посочват от ресорното ведомство.

Какъв е протоколът за действие на полицията при заложническа криза

В продължение на няколко часа 41-годишният мъж - криминално проявен и лежал в психиатрична клиника, държа за заложници бившата си съпруга и нейната майка. Имаше и ранен човек – бащата на партньорката му. 

Главният секретар на МВР: Похитителят от Вълково призна, че е ранил човек, докато продължаваше да стреля

До обезвреждането на мъжа се стигна след дълги преговори и действия от страна на служителите на полицията в Благоевград, Института по психология към МВР и Специализирания отряд за борба с тероризма - МВР.

ПОХИЩЕНИЕ НА ЖИВО: Помогна ли на полицаите живото излъчване на похитителя от Вълково

„Ситуацията на терен беше много динамична, много опасна, високорискова както за похитените, така и за служителите, които се опитват да разрешат ситуацията”, обясни пред NOVA директорът на полицията в Благоевград Даниел Димитров.

Със заповед на началника на Областната служба за изпълнение на наказанията - Благоевград е назначена проверка по случая. Тялото на починалия е транспортирано за аутопсия. Под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград са започнали действия по разследване по образувано досъдебно производство за склоняване към самоубийство.