Това заяви журналистът и документалист

Израелски кораб е бил превзет край бреговете на Йемен. Такава информация публикува „Асошиейтед Прес”. В екипажа на плавателния съд имало и българи. Това е втори пленен чуждестранен кораб, на който плават и наши сънародници от началото на военния конфликт в Газа. Темата в „На фокус” коментира журналистът и документалист Севда Шишманова.

По думите ѝ САЩ вече са потвърдили, че плавателният съд е на Израел. Според американското разузнаване танкерът е нападнат с ирански дронове. Все още обаче се изяснява националността на екипажа.

"Асошиейтед прес": Танкер с българи на борда е превзет край бреговете на Йемен

„След атентата в Сарафово чух, че ние винаги сме смятали, че такова нещо на нас на територията на България не може да ни се случи. Не само, че може да ни се случи, ами ние трябва да сме подготвени, че ще ни се случва”, посочи тя.

Шишманова коментира и временното примирие между Израел и Палестина. В края на седмицата първите 24 от общо 240 израелски заложници бяха освободени от „Хамас” след 49 дни в плен. „Винаги, когато съм отразявала военни конфликти, съм мислила, че разказът трябва да тече през съдбата на хората”, каза журналистът и не скри, че изпитва ярост, че човешките съдби потъват в статистиката.

Целия разговор гледайте във видеото.