Египет е получил списъците с имената на хората, които трябва да бъдат пуснати на свобода

14 израелски заложници и трима чуждестранни граждани бяха предадени на Червения кръст в Ивицата Газа, съобщи израелската армия, цитирана от АФП. В замяна са били освободени 39 палестински затворници.

Става въпрос за 13 граждани на Израел, един притежател на руски паспорт и трима тайландци. Предстои палестински затворници да бъдат освободени в Израел. Това е третата група от похитени, която палестинската групировка освободи като част от договорката за четиридневно примирие с Тел Авив. В замяна, Израел освободи също на групи палестински затворници. 

Междувременно, стана ясно, че Катар полага усилия примирието между "Хамас" и Израел да бъде удължено. В противен случай - договорката за четиридневно спиране на огъня ще изтече в края на понеделник.

ЗАЛОЖНИЦИТЕ НА "ХАМАС": Спали на пластмасови столове, чакали за тоалетна по час и половина

"Когато получим списъка с новата група заложници, които ще бъдат освободени, преминаваме през един ужасяващ процес. Обаждаме се по телефона и се срещаме лице в лице със семействата, чиито близки са в този списък. Малко наподобява сценарий за подбор като при Холокоста. Отиваш при някое семейство и казваш: твоите роднини се прибират. А на другите семейства казваш: не знаем къде са близките ти. И не знаем дали са в списъка. Това е един от най-трудните елементи на този терор, на който ни подлага "Хамас", заяви майор Дорон Спийлман, говорител на Израелската армия.
.