„Всяко едно от облеклата има история”, споделя един от организаторите

В Колорадо се проведе модно шоу, вплело миналото на Централна Азия с настоящето на Скалистите планини. Дизайнерите на ревюто представиха облекла, съчетаващи съвременната мода с традиционни шевици от Иран, Афганистан, Турция и Тибет.

Тоалетите в шоуто бяха демонстрирани като част от изложбата Culture Cloth. Пол Рамзи от Voice of America (VOA) е част от организаторите на изложбата. „Всяко едно от облеклата има история. Много от тези удивителни модели в миналото са били използвани за постелки, покривала, одеяла и дори за повиване на бебета”, казва Рамзи.

Ангелите на "Victoria's Secret": Как изглеждат днес модните икони от 90-те години (ГАЛЕРИЯ)

В шоуто участваха местни дизайнери, които се състезаваха за награди за „най-добра концепция”, „най-елегантни облекла” и „най-интересна употреба на нетрадиционни материали”, с модели, показващи предимно ръчно ушити дизайни.

По думите на Рамзи качеството на тези облекла е толкова високо заради начина, по който са направени – ръчно тъкани, уточнява Voice of America (VOA).

„Фантастична комбинация от стари мотиви и нови тенденции. Колкото повече хората са наясно с тези велики традиции на тъкане, толкова повече могат да почувстват в сърцата си хората, които са ги изтъкали”, казва още той.

Източник: Voice of America/dariknews.bg