Подкрепа се заслужава. Винаги съм водила сама важните разговори с политическите сили, заяви още тя

Подкрепа се заслужава. Трябва най-напред в СОС всеки да реши с кого иска да работи и какво иска. Винаги съм водила сама важните разговори с политическите сили. Не съм героизирала тази си роля. Не върши работа да смяташ, че някой трябва да те подкрепи, само защото си първи, а нямаш мнозинство. Председател на ротация е процедурно невъзможно, но ако има джентълменски договорки, може и да се случи. Това каза в ефира на предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS бившият кмет на София Йорданка Фандъкова.

Фандъкова за снежния капан в София: Трябваше по-добра координация между различните служби

"Ясен план за действие с принципи и ценности привличат подкрепа. Срещите са средство, но трябва да имаш послания. Не може представител на една част от групата да казва, че не иска с ГЕРБ, а друг да пита защо не ги подкрепя", смята Фандъкова.

Общинските съветници от "Синя София" и Карлос Контрера от ВМРО поканиха на преговори представители на политическите партии в СОС.

"ГЕРБ-СДС ще отиде от уважение, но ще заяви своята позиция. Изборът на председател на СОС е политическо решение. Големият проблем е осигуряване на мнозинство. Проектите трябва да се отчетат точно, за да не се загубят европейски средства", коментира Фандъкова. И изрази мнение, че Хекимян е бил обявен в последния момент, така че не е имало време за кампания.

Целия разговор гледайте във видеото.