Вижте последната публична изява на Ле Ле

Ле Ле, първата родена в Сингапур гигантска панда, ще се завърне в югозападния китайски град Чънду, наричан "родният град на гигантските панди".

Двегодишният Ле Ле донесе много радост и вълнение на хората в Сингапур, особено на своите постетители. Раждането му дойде като чудесна изненада, тъй като бременността на гигантска панда може да бъде открита само през последните седем дни.

Преди да се насочи към Чънду, за да се присъедини към представители от неговия вид в китайската програма за опазване на гигантските панди, Ле Ле направи своята последна публична изява през декември.

Бебе панда в китайски зоопарк бе кръстено Благоденствие (ВИДЕО)

„Имахме честта да бъдем попечители на Ле Ле малко повече от две години и, за да бъдем точни, две години и четири месеца. Спомням си с умиление деня, в който нашият ветеринарен екип ни каза, че Джиа Джиа всъщност е бременна и само пет дни по-късно тя роди. Оттогава невероятните 1,8 милиона души са дошли тук, за да посетят Ле Ле", каза Майк Баркли, главен изпълнителен директор на парка.

„Малко е тъжно, защото сингапурците вече няма да могат да видят Ле Ле. Но също така се радвам за него, защото се връща в Китай“, заяви един от посетителите.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.