И ще бъдат ли предприети мерки от органите на реда

Дрифтове и състезания по улиците на Велико Търново. За това сигнализираха зрители, станали свидетели на незаконни ралита и залагания. До NOVA беше изпратен и видеоклип, на който се виждат коли, ускоряващи до 260 км/ч.

Как ще санкционират шофьора, ударил 2 коли в София, докато чакат на червен светофар

„Видяхме клипа и в конкретните случаи трябва да се провери дали има санкции. Мога да кажа, че за миналата година има 32 случая на установени такива нарушители. Срещу шестима от тях са образувани досъдебни производства заради проявени особена дързост и цинизъм. Останалите 26-има водачи са наказани по административен ред”. Това съобщи в ефира на „Здравей, България” Пенчо Христов от "Пътна полиция" при ОДМВР - Велико Търново.

По думите му тепърва предстои да бъдат установени водачите от изпратените до NOVA кадри. Те ще бъдат или санкционирани, или предупредени.

„Нещата, които виждаме в клипа, са опасни, защото инфраструктурата не е направена за движение с толкова висока скорост. В градски условия на места дори няма мантинела, както е по магистралите, тъй като при ограничение от 40-50 км/час няма нужда от такива”, заяви автомобилният състезател Калин Стефанов.

Той сподели още, че е чувал за гонките в града и те не са нищо ново. По думите му такива е имало и преди 10 години.

Повече по темата гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase