Събитието е част от социално-културния проект на Академията за мода

Кои са истинските лица на елегантността? Отговор на този въпрос беше потърсен в първата за 2024 година Вечер на стила – част от социално-културния проект на Академията за мода.

Екипът на Елена Кристиано даде началото на модното ревю, като представи две визии, посветени на водещата тема. Те са вдъхновени от вечността в елегантността. Прическите са създадени от впечатляващите фризьори Борислав Сапунджиев и Господин Колев.

Младата дизайнерка Албена Иванова-Деянова представи сет „Контрасти“, който е част от предстоящата ѝ пролетна колекция. Състои се от две части, а акценти в тоалета са многото външни шевове, бялата кожена яка и големите контрастни копчета.

В презентациите се открои и Соня Карпов, отличена с грамота на Академията за мода за „Проспериращ моден бранд на годината“. Двата тоалета, които показа, са от колекцията „Еуфория“ 2024.

Изисканото ревю завърши с колекция на дизайнера Радостина Долапчиева, която е трикратен носител на „Златна игла“. Тя презентира модел „Сара“ от колекция Divine 2024, изработен от фин италиански тюл с бляскави части. Корсетът е декориран с ръчно направени листа, обшити с множество кристали.

Официален гост на събитието беше Н.Пр. Джузепина Дзара – посланик на Италия у нас.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase