Той е задържан за 72 часа

Актьорът Христо Шопов е обвинен и задържан за 72 часа. Държавното обвинение ще поиска постоянен арест. Според текстовете, по които му е повдигнато обвинение, той може да бъде осъден до 6 години затвор.

По-рано стана ясно, че той е арестуван, а причината е, че е заплашил жена с оръжие при междусъседски спор. Жената е с хематом.

Всичко се случва снощи в столичния квартал „Малинова долина”. Причина за ескалацията са един запушен автомобил и две чистачки - една вдигната, другата счупена. За да потърси сметка пред дома на Шопови отива гражданката на Люксембург Патриша Тийвс. Тогава Шопов излиза с пистолет, следва и физическа саморазправа.

Задържаха актьора Христо Шопов

Всичко започва няколко часа по-рано, когато автомобилът на Станишева запушва този на Тийвс.

„За да ѝ покажа, че това не е ОК, ѝ вдигнах едната чистачка. Отидох на вечеря и когато се върнах, видях, че моята чистачка е изтръгната и натрошена на парчета”, казва Патриша Тийвс.

Тя отива да потърси сметка от сем. Шопови. Вместо отговори получава заплахи.

„Съпругът ѝ насочи пистолет към лицето ми, после ми каза, че ще ме застреля. След това излязоха двамата. Той ме удари в лицето, както може да видите”, заявява Патриша Тийвс.

По думите ѝ двамата започват да я удрят.

„Христо почти се качи върху мен, докато жена му ми дърпаше крака. Биха ме и двамата, опитаха се да ми вземат телефона, защото ги снимах. За късмет, успях да го запиша как много ясно ми казва, че ще ме убие”, разказва Тийвс.
 

На мястото идват линейки и полицейски екипи. Нападната е откарана в „Пирогов”, където се оказва, че е с хематом на устните, а Шопов е задържан.

„На място е установено, че въпросният гражданин притежава 3 броя огнестрелни оръжия, като същите са предадени доброволно”, заяви заместник-главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев. 

По-рано част от съседите разказаха пред NOVA, че напрежение между семействата е имало и преди, като тогава проблем е било куче, което Патриша Тийвс е искала да бъде прибрано от общинските екипи.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase