Там живеят пенсионирани и активни пилоти, летателни инструктори, механици, инженери и дори астронавти

Спрус Крик във Флорида е село, където почти всеки притежава самолет, а улиците са писти. Селцето е изградено около частно летище, където жителите могат да паркират самолетите си в собствените си хангари и да излитат или кацат, когато пожелаят.

Местността е основана през 1974 г. на територията на бивше военноморско летище от Втората световна война. Заема площ от 1200 акра и има около 5000 жители. Разполага с асфалтова писта от 4000 фута, с контролна кула и GPS система. Освен това разполага с хеликоптерна площадка, база за хидроплани и голф игрище.  

Експерти смятат, че биоавиационното гориво може да влоши климатичните проблеми

Летището е отворено 24 часа в денонощието и обслужва около 25 000 полета годишно. В Спрус Крик живее сплотена общност от авиационни ентусиасти, обединяваща пенсионирани и активни пилоти, летателни инструктори, механици, инженери и дори астронавти. Тази разнообразна група споделя дълбока любов към летенето. Тяхната страст се простира до широка гама от самолети, включително едномоторни витла, реактивни самолети, ретро бойни птици и експериментални модели. Независимо дали за почивка, бизнес или благотворителни инициативи, те се издигат в небето, организират вълнуващи събития като авиошоу и групови полети.

Руснак превърна изоставен самолет в приказна вила на Бали (ВИДЕО)

Къщите в Спрус Крик са проектирани така, че да побират самолетите. Те варират от апартаменти и градски къщи до по-големи имения и повечето от тях имат прикрепени или обособени хангари с пътеки за рулиране, водещи до пистата. Някои от домовете имат басейни, тенис кортове и други удобства. Цените на жилищата варират в зависимост от размера, местоположението и състоянието, но обикновено започват от 200 000 долара и достигат до няколко милиона долара.

Спрус Крик е привлякло известни личности като Джон Траволта, Том Круз и Харисън Форд, които са посещавали или отсядали в местността. Спрус Крик е уникално и завладяващо място, където летенето е начин на живот. Това е село, където всеки притежава самолет, а небето е границата.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase