Заподозрените са задърбжани в Благоевград

Двама мъже – на 29 и 30 г., са арестувани в Благоевград за измами, съобщават от МВР. Жертвите на схемите им са от Плевен и областта.  

Разследването е започнало през октомври миналата година, след като жена е потърсила помощ в полицията в Плевен. Тя разказала, че е направила банков превод от 5 000 лева за резервация на екскурзия до екзотична дестинация. Малко по-късно разбрала, че независимо от водената предварителна кореспонденция, е превела сумата на мними туристически агенти. 

Месец по-късно двама жители на областта, които попаднали в измамна схема, също подали сигнали. Този път сценарият се оказал различен – след предварителна уговорка с мними доставчици на пелети, двамата им превели авансово малко над 20 000 лева, но дни наред напразно чакали доставката.

В рамките на проведените действия криминалистите влезли в следите на двамата мъже. При извършени претърсвания на жилища, ползвани от тях в различни градове на страната, са иззети мобилни телефони, банкови карти, над 180 листа различна банкова и счетоводна документация, която има отношение към извършваната престъпна дейност.

Събрани са данни и доказателства за съпричастност на мъжете и към измами, извършени спрямо още хора от цялата страна, съобщават от МВР.

Арестите са извършени на 14 март. С постановление на прокуратурата на двамата са повдигнати обвинения и с решение на съда в Никопол им е взета постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Работата по случая продължава.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase