Мъжът опитал да избяга

Софийската районна прокуратура повдигна обвинения на сириеца, хванат да превозва нелегални мигранти в София. Той беше заловен след гонка, завършила с катастрофа край Казичене. Това съобщават от пресцентъра на държавното обвинение. С постановление на прокурор К.А. е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в Софийския районен съд за определяне на мярка „задържане под стража“ спрямо него.

Припомняме, че вчера преследване на автомобил с мигранти стана причина за пътен инцидент и задръстване по Околовръстното шосе на София.

СЛЕД ГОНКА: Джип с мигранти блъсна полицейски автомобил в Казанлък

Полицията опитала да спре шофьора, който отказал да подчини на разпореждането, и започнало преследване. Малко по-късно колата с мигранти се ударила в друг автомобил, който се движел в крайната лява лента. Шофьорът слязъл от превозното средство и опитал да избяга през полето. Впоследствие бил задържан от полицията.

В автомобила са открити шестима нелегално пребиваващи у нас. По информация на NOVA мигрантите твърдят, че са сирийски граждани. Водачът има хуманитарен статут.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase