Албанските граждани, които са им предложили пари, остават в ареста

Домашен арест за двамата полицаи, задържани за подкуп на ГКПП "Гюешево" постанови Окръжен съд – Кюстендил. Двамата албанци, уличени в даване на подкуп от 150 евро остават с мерки за неотклонение "задържане под стража". Съдебното заседание беше при закрити врата заради класифицирана информация.

Задържаха за подкуп двама гранични полицаи

Парите им били дадени от албански граждани, за да може единият от тях да влезе на територията на Северна Македония. Рушветът бил, за да не бъде санкциониран за превишен престой в страната ни.  

Съдът смята, че по отношение на албанските граждани има реална опасност да извършат друго престъпление и да се укрият. По отношение на обвиняемите служители на МВР се счита, че не може да се направи извод за реална опасност от укриване. Двамата имат постоянен адрес, на който живеят със семействата си, нямат предходни осъждания. Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – София в тридневен срок.

От защитата на единия полицай казаха, че вероятно се касае за постановка, защото бил извикан извънредно в дежурната смяна, за да замести свой колега.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БНР