Смята се, че идват от "търговец на едро в Турция"

Германската полиция съобщи, че е иззела 103 милиона фалшиви щатски долара, предназначени за американския пазар.  Четири палета със 75 кашона, пълни с фалшиви банкноти, са открити при претърсвания на къща в град Юбек, Северна Германия, и два служебни адреса в Хамбург.

Фалшификатите, "които е вероятно да бъдат объркани с истински пари", са "идентифицирани при по-внимателно разглеждане", се казва в изявление на разследващите.

Разбиха престъпна група, печатала фалшиви пари и документи (СНИМКИ)

Информирана от американски следователи, германската полиция е успяла да стигне до скривалището, където са били съхранявани фалшивите банкноти. Адресите са насочили разследващите към 42-годишен мъж, заподозрян, че е "изнасял фалшиви пари за САЩ".

Смята се, че фалшивите банкноти идват от "търговец на едро в Турция", който съхранява банкнотите в Германия, за да ги изпрати в САЩ. Заподозреният, който управлява две експортни фирми, се разследва от прокуратурата за фалшифициране на пари.

"Производството, доставката, както и пускането в обръщение на тези подправени банкноти представляват престъпления", заявиха от германската полиция.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Алексей Маргоевски, БТА