Едното животно първо се опитва да изхвърли ездача си, а след това насочва раздразнението си към втори слон

Битка между два слона в Индия беше заснета на видео, публикувано на сайта Daily Mirror. На 22 март няколко слона участваха във фестивал, организиран в град Керала като част от традиционен местен празник, посветен на животните.

Видеото, заснето от един от очевидците, показва как единият от слоновете изведнъж става агресивен точно по време на шествието. Първо се опитва да изхвърли ездача си, а след това насочва раздразнението си към втори слон. Започнали да се атакуват един друг, сблъсквайки се с бивни и движейки се хаотично. Паникьосаните посетители се опитали да разделят животните, но без резултат и участниците в празника се разпръснали. В резултат на това няколко души бяха ранени.

Маймунски бой: Стотици макаци се сбиха в Тайланд (ВИДЕО)

Фестивалът на слоновете е един от най-зрелищните в Индия. Празнува се ежегодно в Керала през така наречения месец Медам (април-май). Смята се, че за първи път е празнуван преди повече от двеста години. Слонът в Индия е олицетворение на Бог Ганеша, който дарява богатство и просперитет, а цветният празник на слоновете е възможност да изразите уважение и почит към Бог Шива. Слоновете са специално декорирани за фестивали.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС