Договорът за управление на болницата изтича в края на април и предстои провеждането на конкурсна процедура

Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева отмени заповедта за уволнение на директора на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ д-р Валентин Димитров. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването. 

"Към момента проверките на отговорните институции не са установили злоупотреби и корупционни практики, които да налагат смяна на ръководството на спешната болница. Потвърдено е единствено, че при възлагането на обществени поръчки в лечебното заведение са допуснати административни нарушения", посочиха още от ведомството. 

След проверката в „Пирогов”: Няма данни за корупционни практики и престъпления

"Болница „Пирогов“ е обект от национално значение. Годишно лечебното заведение поема  над 200 000 случаи на спешност от цялата страна и поддържа структури, които нямат алтернатива в България. Лечебното заведение изпълнява без просрочие плащанията си за заплати към всички 2400 служители", се подчертава в прессъобщението. 

Според съобщението договорът за управление на болницата изтича в края на април и предстои провеждането на конкурсна процедура, до приключването на която промени в ръководството не са наложителни.

"Породеното през последните месеци напрежение оказва негативно влияние върху доверието на пациентите и върху медицинските специалисти, а краткосрочната промяна в ръководството ще доведе до нарушения в нормалния им ритъм на работа", заявяват от Здравното министерство. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Пресцентър на Министерство на здравеопазването