Проверката на екоинспекцията показала, че няма опасност за околната среда, но държавното обвинение не мисли така

След репортаж по NOVA - Районната прокуратура във Велико Търново се самосезира и започна разследване по случая с изхвърления асфалт в гората от пътноподдържащата фирма на Прохода на Републиката.

Изхвърлят изрязан асфалт край пътя в Прохода на Републиката

Случаят е от миналата седмица. Зрители ни изпратиха видео, в което се вижда, как специализирана техника изхвърля фрезован асфалт в близост до речно корито, докато ремонтират участък от пътя. По този повод от Пътната агенция заявиха, че са поискали обяснение от фирмата. Изпълнителите на ремонта, щели да глобят, според вътрешните си правила техническия отговорник на обекта, а отпадъчния асфалт щял да бъде събран и извозен. Проверката на екоинспекцията показала, че няма опасност за околната среда, но прокуратурата не мисли така.

"Достатъчно данни има по член 211 от НПК. Толкова, че да се направи предположение за евентуално извършено деяние, по регламентиран престъпен състав. Оглед ще бъде извършен още днес. Регламентираното наказание е от 1 до 5 години лишаване от свобода и глоба от 5 до 30 000 лева", заяви наблюдаващият прокурор Пламена Петкова-Димова.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase