Според него коалицията ще разговаря с всички, които искат да подкрепят програмата ѝ

ПП-ДБ вече може да стъпи на видими постижения. Не мога да си представя Борисов и Пеевски да се върнат в държавата. Те говорят за стабилност, но ние я видяхме - замразени доходи и пенсии, младите се чудеха как да ходят навън, рекет върху бизнеса. Аз не съм съгласен с тяхната стабилност. Това заяви кандидат-депутатът от ПП-ДБ Стоян Михалев в студиото на "Твоят ден".

Според него ПП-ДБ ще разговаря с всички, които искат да подкрепят програмата ѝ. "Ако ГЕРБ получи първия мандат, очаквам той да се провали. Знам, че има разочарование у избирателите, макар на срещите с тях не го виждам. Непредвидими са колебаещите се, могат да минат към негласуващите, но може и да се завърнат", допълни той.

Михалев: В деня на катастрофата с кола на НСО кампанията беше прекратена за цялата коалиция ПП-ДБ

"Прокарах историческото решение за осъждане на Гладомора. Освен това исках Русия да бъде осъдена като държава, спонсорираща комунизма. Демонтирането на Паметника на Съветската армия също е постижение. В енергетиката руското влияние е намалено, а с него и политическото", смята Михалев.

Сайтът BIRD изнесе телеграма, според която премиерът и външен министър Димитър Главчев направил опит в последния момент да промени позицията на България в ООН по въпроса за сръбския геноцид в Сребреница. Българската пратеничка в Ню Йорк не изпълнила указанията му. Стремежът на България бил "да продължи да бъде обединителен, обективен и равно отдалечен от всички държави от региона фактор". По думите на Стоян Михалев гафът е много голям. "Това е геноцид, който трябва да бъде осъден, не може да бъде подминат. Видимо е, че Главчев е предал националния интерес, той показа истинското евроатлантическо лице на ГЕРБ", смята той.  

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase