Певецът е изразявал в миналото възхищение към Владимир Путин

Американският рапър Кание Уест е на частно посещение в Москва, според руски медии, съобщава АФП.

Западните музиканти в по-голямата си част избягват Русия от началото на инвазията в Украйна през февруари 2022 г., отбелязва АФП.

Ксения Собчак, бивш кандидат за президент на Русия, публикува кратко видео в канала „Телеграм“, което според нея показва американския рапър на покрива на известния търговски център ГУМ, гледащ към Червения площад. Според нея Кание Уест е в Москва, за да "отпразнува четиридесетия рожден ден на своя приятел Гоша Рубчински", който е моден руски дизайнер.

Асистентка обвини Кание Уест в сексуален тормоз, той отрече

В руски медии се появиха предположения, че рапърът може да изнесе концерт в спортния комплекс „Лужники“. ТАСС обаче обаче съобщи че в „Лужники“ нямат информация за планове за провеждане на представление от американския рапър.

Кание Уест, който в миналото е изразявал възхищението си от руския президент Владимир Путин, предизвика полемика в родината си, след като преди време похвали Адолф Хитлер.

Рапърът се превърна в парий в шоубизнеса, след като през 2022 г. направи серия от антисемитски изказвания. Няколко световни брада прекъснаха връзките си с него.

Новините от друг ъгъл - последвай ни в TikTok и открий лицата зад събитията, които формират света ни!

Източник: Христо Кьосев, БТА