Потърпевшите ще търсят правата си

Огромно дърво се стовари върху три паркирани автомобила в Пловдив и ги смаза. Клон прониза единия от тях. Според потърпевшите това е поредният подобен инцидент. За щастие, няма жертви и пострадали хора.

Дърво падна и смаза движещ се автомобил в Пловдив 

Инцидентът е станал на голям паркинг до жилищен блок в квартал „Кършияка”. Живещите в района разказаха, че към 4 часа тази сутрин са чули мощен тътен като бомба. После са видели падналото дърво върху трите автомобила. Най-учудващото е, че това е станало при ясно време. Нямало е дъжд или вятър. Собствениците на засегнатите коли възнамеряват да заведат колективен иск срещу общината. 

Пролет Луджева споделя, че щетите са много сериозни. "Нямам застраховка "Каско", но имам "Гражданска отговорност". Ще търся правата си по съдебен път, общината е виновна и ще потърся отговорност от нея", пояснява тя. 

Велислав Василски разкрива, че дървото е пробило задната врата на колата му. "Аз се отоплявам на климатик, дърва за огрев не ми трябват. Това искам да кажа на общината. Дървото беше влязло в купето. За 2-3 години това е пореден случай, най-хубавото е, че не сме били в колите в такива моменти", казва той.

Лъчезар Воденичаров от своя страна разказва, че грешка е допусната при отрязването на дърветата, при което тежестта се мести само в едната му част. "Така рано или късно беше ясно, че ще паднат", смята той. 

Районният кмет заяви, че не са получили сигнал. „Към настоящия момент в районната администрация не са получавани сигнали за опасни дървета и специално за това. За да получат обезщетения, потерпевшите собственици на автомобили трябва да заведат дело срещу общината”, каза кметът Венцислава Любенова. „Те могат да се обърнат към юрист и съответно да попълнят необходимите заявления, декларации, които да и входират към нас”, допълни тя.

Малко преди обед в същия район, в оживен парк, огромен клон от дърво се стовари върху пейки. „Изкърти ги с бетонните блокове и ги обърна. Това дърво като нищо можеше да убие някого”, каза Чавдар Симеонов.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase