Skywalkers: A Love Story се нарича филмът, посветен на подвизите им

„Покриването на покриви е моята форма на изкуство“: Опровергаващата смъртта двойка, която изкачва най-високите небостъргачи в света

Skywalkers: A Love Story е новият високобюджетен документален филм на Netflix с участието на Анджела Николау и Иван Биркъс. Той проследява т.нар. „покривни хора“, които рискуват живота си за изкуството на върха на най-високите сгради в света.

Млада двойка един срещу друг на фона на слънчевите лъчи. Мъжът понечва да я вдигне, но тя се колебае. „Не се притеснявай, разбрах те“, казва той, докато я вдига над главата си в позата, станала известна от филма „Мръсни танци“.

Мъж опита да изкачи необезопасен 125-метров небостъргач (ВИДЕО)

Това е романтичен момент, който е споделен с останалия свят в новия документален филм на Netflix. Това, което кара стомасите на зрителите да се свиват, когато станат свидетели на това обаче, е, че се провежда на върха на сграда с височина 678,9 м, върху шпил, който е едва 1,8 м широк. 

Филмът, който разказва историята на тази руска двойка „руфтопъри“ (наименованието, дадено на катеренето по високи конструкции без предпазна екипировка), е пълен с рискови моменти, в които зрителите могат да почувстват, че те също са в опасност. Николау и Бееркус станаха известни с незаконното изкачване през декември 2022 г. на кулата на втората най-висока сграда в света - Merdeka 118. Тя се намира в Малайзия.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.