Той е влязъл в една от болничните стаи посред нощ

Зрители на NOVA сигнализират за кражба, извършена в детско отделение на столичната болница УМБАЛ "Царица Йоанна – ИСУЛ".

„Дръжте крадеца”: Маскирани с качулки разбиха вендинг машини в София (ВИДЕО)

Обирът се случва през нощта на 9 срещу 10 юни, когато детето на Вероника е прието по спешност в детската хематология на УМБАЛ ,,Царица Йонна – ИСУЛ”.

„Дъщеря ми беше хоспитализирана и кражбата се случи в нощта преди да ни изпишат. Външен човек нахлу в стаята и взе портмонето от чантата ми. Разбрах за липсата му съвсем случайно, когато трябваше да изпишат детето ми и разбрах, че нямах дори лична карта в себе си. И двете сме спали и не сме разбрали, че някой е влизал и е взел наша вещ. За мен е недопустимо външни лица, мъже на възраст да имат достъп до детско отделение в късните часове на нощта”, коментира в ефира на „Здравей, България” потърпевшата Вероника Стефанова.

Тя веднага подава сигнал в полицията, от където взимат записите от камерите. Крадецът е задържан. Случаят е предаден към Софийска районна прокуратура с досъдебно производство и мярка подписка.

„Притесненията ми са свързани с всичко, което можеше да се случи, ако детето ми беше будно, бях излязла за малко от стаята, този човек беше с други намерения. За мен е абсолютно недопустимо външни лица да имат достъп до детско отделение и това да се случва особено, когато спиш и ти си съответно беззащитен”, казва тя.

В позиция до NOVA от УМБАЛ ,,Царица Йонна – ИСУЛ” обясниха, че имат монтирани камери на територията на цялото болнично заведение. Именно това е помогнало за задържането на крадеца. Но допълват, че няма как да ограничат достъпа на граждани до болницата. И не може да има охрана пред всяка стая.

„УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ е публично лечебно заведение. Няма как да ограничим достъпа на граждани до него. Също така няма как да поставим охрана пред всяка болнична стая”, съобщават от болницата. И допълват, че при постъпването си в болницата, всеки пациент подписва декларация, че носи лична отговорност за съхранение на личните си вещи.

Репортер: Габриела Георгиева

Повече по темата гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase