Sofia Lights представя Steel Grass на световноизвестното френско арт студио Aerosculpture

В последния юлски уикенд, в парк-музей "Врана", Sofia Lights представя инсталацията Steel Grass на световноизвестното френско арт студио Aerosculpture, реализирало проекти в десетки държави на три континента.

Инсталацията ще бъде представена за първи път извън Франция и то в такъв огромен мащаб, който ще обхваща голяма част от територията на парк "Врана". За четвърта поредна година посетителите на Sofia Lights ще могат да се потопят в една необичайна и магическа реалност, но този път ще бъде през деня.

Какво представя фестивалът Musagena New Vibes

“Стоманена трева“ е едновременно минималистична и монументална инсталация, състояща се от стотици гъвкави "стръкове трева", високи колкото седеметажна сграда. Те играят с естествената светлина и вятъра, създавайки уникално визуално и емоционално преживяване.

Събитието ще може да бъде изживяно само 4 дни - на 25, 26, 27 и 28 юли 2024 в парк-музей "Врана", в София, по време на четвъртото издание на фестивала за имерсивни артистични инсталации Sofia Lights. Паркът ще е отворен за посещение от 09:30 часа до 21:00 часа, а последните посетители ще трябва да напуснат парка до 21:30 часа.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase