"Нашата концепция е уникална, ние я наричаме “образователно развлечение“, казва директорът Гида Дамирджи

Въпреки че отблизо изглежда като колаж от снимки, отдалече се вижда образът на Ейбрахам Линкълн. Във Вашингтон има място, където това, което виждаме, не е това, което мислим, че виждаме. Образът на Линкълн е само е една от атракциите, които предлага Музеят на илюзиите, разказва Voice of America.

Известен уличен артист проби "тунел" на жп гарата в Милано (СНИМКА)

С 23 локации в САЩ, той отвори врати в американската столица преди малко повече от година. “Музеите в Съединените щати са различни. Но Музеят на илюзиите във Вашингтон е едни от най-добрите, защото сме включили в нашите оптични илюзии местни атракции и забележителности, местна култура, и знаменитости като Джордж Вашингтон и Ейбрахам Линкълн“, разказва Гида Дамирджи, директор на музея.  

Оптична илюзия посрещна гостите на Парижката опера (ВИДЕО)

Съставени от повече от 50 немеханични оптични илюзии, всяка от станциите представлява различно предизвикателство, което стимулира човешкия мозък. “Нашата концепция е уникална, ние я наричаме “образователно развлечение“, което означава, че сме в пресечната точка на образованието и развлечението. Експонатите са фокусирани върху математиката и науката и показват скоростта, с която работят очите и мозъкът ви”, казва Дамирджи.  

Много от атракциите са проектирани от когнитивни учени и експерти по човешкото поведение. 

Новините от друг ъгъл - последвай ни в TikTok и открий лицата зад събитията, които формират света ни!

Редактор: Цветина Петрова
Източник: Voice of America, vesti.bg