Той е задържан за 72 часа

Повдигнаха обвинение за лека телесна повреда на мъжа, нападнал фармацевт в София. Аптекарят беше настанен снощи в „Пирогов” с прободна рана от нож и голяма кръвозагуба. 

Нападателят влязъл, за да си купи капки за нос, но се държал агресивно и служителят му направил забележка. След това мъжът излиза от аптеката за секунди, събува джапанките си и се връща с нож. Ранява аптекаря и изчезва. Намесва се полицията, която бързо открива 57-годишния нападател, а в дома му са открити и наркотици. Прокуратурата повдигна обвинение на задържания. На помощ на служителите се притичва фитнес треньор от съседната зала. Днес аптеката отвори, но стресът от нападението остава.

Криминално проявен намушка с нож служител в столична аптека

Нападението става в аптека на бул. „Шипченски проход”. 

„Дойде един човек в неадекватно състояние, държеше се грубо, искаше капки за нос, но ние всички бяхме заети и нямаше как да стане”, разказва Благовеста.

Напрежението ескалира. 

„Започна да ни крещи, да ни обижда, да псува и просто колегата се опита да ни защити и съответно той извади нож и го наръга”, разказва още Благовеста. 

„Тя му е казала: „Изчакайте, ще ви обслужа, само да изчакате преди вас клиента и сте вие наред”. Той взел да вика, да буйства, да псува. И колегата излязъл, за да му каже да напусне аптеката. Той излиза, събува си джапанките пред аптеката, вади нож и се връща обратно в аптеката”, разказва Живко Малчев, собственик на аптеката. 

След нападението всички бягат от аптеката, но в този момент вътре влиза Христо Ченов. 
„Видях дългогодишния служител на аптеката, беше седнал на един от столовете. Оказах му първа помощ, беше прободна рана в лявата предмишница”, разказа фитнес треньорът Христо Ченов. 
Задържаният 57-годишен мъж е с богато криминално досие. Има 3 осъдителни присъди и опит за самоубийство. Районната прокуратура вече повдигна обвинение за нападението. 

„Една нелепа ситуация можеше да коства човешки живот. Като се замисли човек какво е нивото на агресия, на напрежение в хората и да носят хладно оръжие, просто е било на сантиметри от сърцето, от голяма артерия”, казва Ченов. 
„Вече има малко страх, защото много такива идват, но засега са ни обиждали само, до такива случаи не се е стигало”, казва Благовеста. 

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase