Това показват данните след Националния конгрес на Демократическата партия

Камала Харис изпреварва Доналд Тръмп преди президентските избори в САЩ, сочат данните от няколко проучвания. Те са направени след провеждането на Националния конгрес на Демократическата партия.

Според различни анкети Харис води пред Тръмп с различни проценти. 

В проучване на Economist/YouGov, проведено от неделя до вторник, 47% от анкетираните са заявили, че ще подкрепят Харис, а 45% - Тръмп.

В проучване на Yahoo News/YouGov от 22-26 август Харис е с преднина от един пункт.

В проучване на Morning Consult от 23-25 ​​август сред регистрирани гласоподаватели данните сочат 48% за Харис и 44% за Тръмп.

В анкета на Ipsos, ABC News и The Washington Post сред регистрираните избиратели, публикувана на 18 август, резултатите са 49% за Харис и 45% за Тръмп.

В анкета на CBS и YouGov сред вероятните гласоподаватели, публикувана също на 18 август, Харис има три пункта преднина пред Тръмп - 51% към 48%.

Харис води с 50% на 46% в проучване на Emerson College, публикувано на 15 август, сред 1000 вероятни избиратели.

Камала Харис събра 540 милиона долара дарения

Тръмп пред Харис

Само едно голямо проучване през последните седмици, направено от Fox News и публикувано на 15 август, показа, че Тръмп води - 50% към 49% сред регистрираните избиратели.

Тръмп води Харис в най-малко осем други социологически проучвания, след като президентът Джо Байдън отпадна от надпреварата за Белия дом. Данните обаче сочат, че Харис намалява преднината на Тръмп.

Проучване на университета в Монмаут, публикувано на 14 август, установи, че ентусиазмът на демократите почти се е удвоил след влизането на Харис в надпреварата - 46% през юни до 85% сега. Сред републиканците се наблюдава застой на 71%.

Повдигнаха нови обвинения срещу Доналд Тръмп

Как се представя Харис срещу Тръмп в суинг щатите?

Харис води пред Тръмп с една точка общо в седемте щата, които вероятно ще решат изборите - Мичиган, Пенсилвания, Уисконсин, Невада, Аризона, Северна Каролина и Джорджия. Това сочи проучване на Cook Political Report. Харис води пред Тръмп в пет от седемте щата, изравнява се с него в Джорджия и изостава от Тръмп с три точки в Невада, установи анкетата.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Forbes