Това се случи ден след като САЩ издадоха актове, в които обвиняват Москва в намеса във вота

Белият дом призова в руския президент Владимир Путин да „спре да се намесва“ в изборите в САЩ. Предупреждението на Вашингтон дойде, след като руският президент заяви, че подкрепя Камала Харис, а не Доналд Тръмп на предстоящите президентски избори в САЩ, предаде АФП.

Путин говори ден след като САЩ издадоха актове, в които обвиняват Москва в намеса във вота. Лидерът на Кремъл често коментира политически и социални въпроси в САЩ, по подигравателен начин.

Путин: Байдън насърчи избирателите си да гласуват за Харис, ние също я подкрепяме

Миналата година Путин заяви, че американската политическа система е „прогнила“ и че Вашингтон не може да поучава другите държави за демокрацията.

Американски официални лица неведнъж са предупреждавали за усилията на чужди сили да се намесят в предстоящите избори в САЩ.

В отговор на коментарите на Путин говорителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби призова руския лидер да „спре да се намесва“ в изборите в САЩ. „Единствените хора, които трябва да определят кой да бъде следващият президент на Съединените щати, са американският народ и ние ще бъдем много благодарни, ако Путин спре да говори за нашите избори и спре да се намесва в тях“, каза той.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС