Те са отивали на работа заедно със свой колега, който е прегледан в болница

Двама души са загинали при катастрофа, станала в Бургас в четвъртък сутринта. Трети човек е пострадал. В 07.54 ч. на ул. "Крайезерна" в близост до безмитната зона възниква тежък пътен инцидент, при който двама мъже и една жена от кв. "Долно Езерово" са затиснати от преминаващ камион към паркиран тир. Задържан за 24 часа е шофьорът на превозното средство, предизвикало пътния инцидент.

Кола блъсна жена и количка с две деца в Пловдив

Загиналият мъж е на 47 г., а съпругата му на 53 г., Третият пешеходец, на 49 г., е успял да избегне удара. Прегледан е в УМБАЛ и освободен. Пробите на водача за наркотици и алкохол са отрицателни. 

Тримата пешеходци вървели покрай колоната от спрели тежкотоварни камиони, за да отидат на работа. На около стотина метра преди портала на Свободната безмитна зона били пометени от малък камион, който се врязал в един от тировете. Водачът на движещото се превозно средство не преценил правилно страничното разстояние при разминаване. 

Бащата на 22-годишния шофьор сподели пред камерата на NOVA, че синът му е бил засечен от голям камион. Мъж, пътувал в камиона, причинил инцидента, пък посочи, че всичко се е случило за секунди и разказа, че тир е предприел рисковано изпреварване и е притиснал превозното средство, в което се е возил. 

„Водач е от 1 година и 3 месеца. Нарушения има регистрирани. Те са сравнително малко на брой и маловажни”, заяви ст. инсп. Константин Вангелов, заместник началник на Пътна полиция.

Разследването трябва да установи дали е имало друго превозно средство по време на инцидента.

Пътната отсечка е проходима в едното платно. Движението се регулира от полиция. 

 

 

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase