Той ще отслужи меса пред 39 хиляди хора в неделя

Папа Франциск пристигна тази вечер в Брюксел за предстоящо тридневно посещение в Белгия. Самолетът на Светия отец кацна минути след 19:00 ч. и скоро след преминаването над града на краткотрайна буря със силен вятър, проливен дъжд и светкавици.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПОСРЕЩАНЕТО МУ ТУК

На военната част на летището в белгийската столица папата беше посрещнат от крал Филип и кралица Матилда, премиера в оставка Александер де Кро, други представители на правителството, на Католическата църква и на дипломатическия корпус в страната. Светият отец долетя от Люксембург, където имаше няколкочасово посещение по-рано днес.

Папа Франциск пристигна в Люксембург (ВИДЕО+СНИМКИ)

При пристигането си в Брюксел папата изглеждаше щастлив, особено докато като слушаше детския хор, появил се като изненада на бетонния перон до самолета. Той стисна ръката на всяко от децата в смесения хор, а след това отпътува с бял "Фиат 500" с държавния герб на Ватикана, седнал на предната седалка до водача.

В неделя папата ще отслужи меса на стадион "Крал Бодуен" в Брюксел, където се очакват 39 хиляди гости. Пътуването на папа Франциск е първото посещение в Белгия на глава на Римокатолическата църква от 30 години. Проучване, цитирано в местни медии в последните дни, показа, че 43 на сто от гражданите на Белгия се определят като християни католици.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Николай Желязков, кореспондент на БТА