Председателят на "Български възход" обясни, че партията е съставена от експерти с дългогодишен опит

„Основната задача на „Български възход” е да търси път към избирателите и това, което наистина ги интересува. Ние като политическа партия ще предложим решения на тези проблеми. Целта е гражданите да гласуват за хора, които могат да решават проблеми, кризи и да взимат решения”, това коментира в студиото на предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS кандидатът за депутат и председател на „Български възход” Стефан Янев.

Стефан Янев: Борим се за смислен разговор в политиката

По негови думи „Български възход” предлага решения във всички сфери на обществения живот. „През годините успяхме да натрупаме капацитет от експерти, които са от различни сфери и са с опит. Te знаят какво, кога и как да се направи”, каза Янев.

„Живеем в порочен икономически модел. След изборите ще очакваме същите хора, които са създали този проблем, сами да го разрешат”, добави той.

Според Янев българското общество е в състояние, в което не трябва да се загърбва социалната политика. „Тя трябва да бъде защитена. Фокусът е в десни мерки, насочени в сферата на малкия и средния бизнес като основен работодател и привличане на достатъчно инвестиции в производства, които са високотехнологични, които създават едновременно висока добавена стойност и достатъчно добро заплащане”, посочи още лидерът на „Български възход”.

Янев коментира и темата, свързана с предложението за връщане на военната служба у нас. „С връщането на казармата младите българи не толкова ще станат войници и ще се научат на нещо, което ще им бъде необходимо по време на война, но за тях това ще бъде вид социализация”, допълни той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Редактор: Виктория Гетова