Колегите им смятат, че те са жертва на провокация от прокуратурата

Протест на митничари и гранични полицаи пред съда в Пловдив. Магистратите гледат мерките на техни колеги, задържани при акция "Антикорупция" на граничен пункт "Капитан Андреево".

По темата

Съдът в Пловдив заседава под обсада. 40 митничари и гранични полицаи от „Капитан Андреево”, които протестираха по-рано пред съдебната палата, след това окупираха залата, в която се гледа делото.

Те заявиха, че колегите им са жертва на провокация от прокуратурата, тъй като обвинението срещу тях се крепи само на показанията на анонимен свидетел. На няколко пъти той дори ги променя. Първо казва, че са му искани 5 евро, а след това казва, че са му искали 300 долара за всеки от камионите му, които преминават през пункта.

Шестима от арестуваните за подкуп митничари искат съдът да ги пусне на свобода и да промени мярката им „задържане под стража” на парична гаранция. 

За останалите трима арестувани, двама от които са под домашен арест, а третият е пуснат срещу подписка, прокуратурата иска отново да бъдат задържани. Според обвинението не става дума за престъпна група, а за това, че всеки един от служителите е работил сам за себе си.

В съда адвокатите припомниха, че досега не е имало осъден митничар за подкуп на „Капитан Андреево”.

Репортер: Благой Бекриев