С началото на туристическия сезон от Агенцията за безопасност на храните стартират масови проверки в хотелите по морето...
С началото на туристическия сезон от Агенцията за безопасност на храните стартират масови проверки в хотелите по морето.
Един от приоритетите в проверките на инспекторите е качеството на храната, предлагана по програмите \"ол инклузив\".
Екип на \"Здравей, България\" се включи в такава проверка в един от хотелите в курорта Златни пясъци.
От Агенцията по безопасност на храните проверяват ресторанта и кухнята на хотела по няколко показатели – вид, произход и съхранение на храните, документи за тях, хигиена на помещенията и персонала.
Служителите не откриха пропуски и в качеството и съхранението на храните. Най-големите нарушения се констатират в по-малките обекти, признават от агенцията.
Ако имаме някакви съмнения по отношение на храната, която ни предлагат по време на почивка, имаме пълно право да поискаме сертификат за качеството й и срока на годност.
А сезон без оплаквания няма, особено когато туристите са все по-ухажвани и по-претенциозни. Хотелиерите прогнозират, че нарушенията в хотелите ще намаляват, защото това прогонва гостите им, а от година на година битката за туристи става все по-ожесточена.