Има много ранени, но състоянието на всички е стабилно...

Втора поредна нощ на ожесточени сблъсъци в източната част на Белфаст. Има много ранени, но състоянието на всички е стабилно. Насилието избухна след като предполагаеми протестантски банди, подкрепящи британското управление на провинцията, нападнаха домове в католическия район на източен Белфаст.  


Неизвестен засега мъж, облечен с камуфлажни дрехи и качулка е стрелял по събралото се множество. Фотограф от местен вестник е бил ранен в крака.


Полицията предупреди медиите да стоят далеч от района, заради тяхната собствена безопасност. Демонстрантите хвърляха запалителни бомби и камъни по служителите на реда. Двама души са били получили изгаряния от коктейли \"Молотов\".


Нанесени са материални щети на няколко къщи и магазини. Два куршума са уцелили полицейски автомобил, но пострадали няма. За да овладеят ситуацията, служителите на реда стреляха с гумени куршуми.


Били са повикани и две машини за разпръскване на водни струи. Пътищата са затворени, а полицията призова шофьорите да избягват този район.


Повече от 700 души са участвали в безредиците, най-сериозните в Белфаст от 10 години насам, съобщи полицията.