Машината е излязла от пистата при опит за кацане, като се е разцепила на две...

Самолет със 163-ма пътници на борда катастрофира при кацане на летището в Гвиана. Като по чудо няма жертви, въпреки че машината Боинг 737 се е разцепила на две.  Един от пътниците е със счупен крак, а няколко други са получили само драскотини.

 

Самолетът, собственост на авиокомпания \"Карибиън Еърлайнс\", е изпълнявал полет от Ню Йорк за град Джорджтаун в Гвиана. Той е кацнал междинно в Тринидад. На борда му пътували 157 пътници и 6-членен екипаж.

 

Машината е излязла от пистата при опит за кацане и е спряла на 61 метра след края й, като се е разцепила на две. По първоначална информация, причина за катастрофата е силния дъжд и мократа настилката в района на летището.

 

Оцелели при инцидента разказват, че в момента, в който кацнали, чули силен звук, а след това  хората започнали да крещят. Един от пътниците отворил аварийния изход и хората започнали панически да бягат от самолета.

 

На помощ първи се притекъл таксиметров шофьор, който извозил част от хората до сградата на терминала.

 

Авиокомпания \"Карибиан Еърлайнс\", регистрирана в държавата Тринидад и Тобаго, досега няма регистрирани сериозни инциденти със самолетите си, коментират световните агенции.