Мощният взрив е разрушил напълно приземния етаж на сградата.

18 души загинаха, а повече от 60 бяха ранени при атентат с кола-бомба срещу централата на ООН в столицата на Нигерия - Абуджа. Мощният взрив е разрушил напълно приземния етаж на сградата.

В атакуваната сграда се помещават всички отдели на ООН за Нигерия. Постройката се намира в центъра на дипломатическия квартал на Абуджа, съвсем близо до посолството на Съединените щати.

Атентатът е станал в 11 часа местно време, когато всички служители вече били на работните си места. Свидетели разказват, че колата, натъпкана с експлозиви преминала с огромна скорост през две бариери, като ги разбила, а след това спряла пред сградата. Секунди по-късно се взривила. До момента никой не е поел отговорност за атентата.

Правителството на Нигерия обвини за взрива терористи. Анонимен представител на Световната организация е признал, че още миналия месец са получили информация за готвен атентат от ислямистите от Боко Харам. Заради заплахата, около сградата били повишени мерките за сигурност. Групировката се бори за създаване на шериатска държава в Нигерия.