Сейф ал Ислам твърди, че режимът на баща му скоро ще победи...

Русия стана поредната държава признала либийския Преходен национален съвет за легитимно правителство на африканската страна. Това стана в навечерието на поредната международна конференция за бъдещето на Либия, която се провежда в Париж.

В същото време Абдел ГогА от преходния национален съвет заяви, че синът на Кадафи Сейф ал Ислам, живее в сън. Причината са твърденията му, че скоро режимът на баща му ще победи.

\"Сейф ал Ислам казва, че победата е близка, но той живее в сън. Близка е победата на революцията от 17 февруари\", каза Гога. Според опозиционера членовете на семейство Кадафи редовно обявяват, че имат десетки милиони привърженици, но скоро ще останат само десетина.

„Скоро ще настъпи краят на този режим и Кадафи и синовете му ще бъдат изправени пред съда\", добави Гога. Сейф ал Ислам направи аудио изявление, че е в предградие на Триполи и отправи призив за съпротива срещу бунтовниците. \"Всеки либиец е Муамар Кадафи, всеки либиец е Сейф ал Ислам. Когато се изправите срещу неприятел, бийте се\", категоричен е синът на Кадафи.

В същото време стана ясно, че дъщерята на полковника - Айша, която влязла в събота в Алжир, родила на алжирско-либийската граница без медицинска помощ. Подробностите бяха разкрити в писмо на алжирското правителство до ООН.