24 деца са премазани. Седем от тях умират. Причината за смъртта им е задушаване...

Днес се навършват 10 години от трагедията пред дискотека \"Индиго\". На 21-ви декември 2001-ва година седем деца бяха задушени пред затворените врати на \"Индиго\", притиснати от връстниците си. 10 години по-късно дискотеката я няма, а на нейно място e построен  паметник наречен \"Дървото на живота\".

Датата е 21-ви декември 2001-ва година. Стотици деца чакат, за да влязат в дискотека \"Индиго\".

Анелия и приятелката й са сред първите пред стълбите на „Индиго\". Те обаче имат среща с трето момиче и тръгват към близката спирка. Именно това ги спасява - минути след 18.30 децата се втурват надолу по заледените стълби. Вътрешните врати на помещението обаче остават затворени и така момичетата и момчетата се оказват в капан. Отвън връстниците им напират да влязат, а тези, които се оказват притиснати до заключените врати, започват да се задушават.

Общо 24 деца са премазани, а седем от тях умират - Виктория, Димитър, Елена, Кристина, Любомира, Мадлен и Цветелина.

Започва разследване. Оказва се, че дискотека \"Индиго\" работи в пълно нарушение на всички закони и без нито един документ. За трагедията са обвинени четирима души – двама охранители, бившият председател на Държавната агенция за младежта и спорта Цвятко Барчовски и управителят на дискотеката Ангел Николов.

Заключението на вещите лица по делото е, че смъртта на децата е настъпила заради незаконно и некачествено построени стълби, а лошата организация е допринесла за трагичните събития. Седем години след смъртта на седемте деца, родителите им чуват окончателната присъда \"виновен\" за четиримата обвинени за трагедията. Нито един от тях обаче не влиза в затвора. Наказанията са глоби и условни присъди.