За първи път от 2006-та година насам филм с участието му събра над 100 милиона долара от билети...

Успешно начало на новата година за Том Круз. За първи път от 2006-та година насам филм с участие на холивудската звезда събра над 100 милиона долара от продажби на билети. Това стана след като лентата \"Мисията невъзможна: Режим фантом\" запази мястото си на върха в американския бокс-офис и през празничния уикенд.

 

Четвъртата част от поредицата за супер агента Итън Хънт продължава да се радва на засилен интерес от киноманите близо месец след премиерата си.

 

Общият приход за създателите на филма вече възлиза на 134 милиона долара, след като през почивните дни бяха натрупани 31 милиона.

 

На втора позиция в бокс-офис класацията в Северна Америка се нареди \"Шерлок Холмс: Игра на сенки\" с 22 милиона долара през уикенда. В лентата на Гай  Ричи главните роли се изпълняват от Робърт Дауни младши и Джъд Лоу.

 

Анимацията \"Алвин и чипоносковците: Чипокрушение\" зае третото място с 18,3 милиона долара. След нея остана продукцията на Стивън Спилбърг \"Боен кон\" с 16,9 милиона, а петата позиция зае \"Мъжете, които мразеха жените\" на Дейвид Финчър.