В отговор той заяви, че група хулигани няма да го откаже да се среща с народа...

Френският президент Никола Саркози беше освиркан и замерян с яйца в град Байон, Южна Франция. Държавният глава трябваше да се скрие в кафене от тълпата. Намеси се и полицията за борба с безредици. Това стана по време на предизборната му обиколка за президентския вот през април.

 

Група леви активисти и баски сепаратисти освиркваха Никола Саркози. Те скандираха: \"Саркози - президент на богатите\" и \"Саркози, разкарай се\". Демонстрантите хвърляха по него смачкани брошури с политически лозунги, а след това за кратко го обградиха. Някои от протестиращите замериха с яйца заведението, в което президента се срещаше със свои привърженици. Наложи се да се намеси полицията за борба с безредиците.

 

В отговор държавният глава заяви, че малка група хулигани няма да го откаже да се среща с френския народ. Той изрази съжаление, че поддръжниците на опонента му - социалист Франсоа Оланд се свързват с подобни сепаратисти. От щаба му обясниха, че нямат нищо общо със случилото се и изразиха дълбоко съжаление за него.