Мит Ромни и Рик Санторум са с почти равни резултати след вота в най-оспорвания щат Охайо.

Републиканските кандидат-президенти в Съединените щати Мит Ромни и Рик Санторум са с почти равни резултати след вота в най-оспорвания щат Охайо. Ромни обаче печели в четири други щата, докато Санторум има три победи.

Мит Ромни спечели надпреварата в Масачузетс, Вирджиния и Върмонт, докато Рик Санторум извоюва победи в Тенеси, Оклахома и Северна Дакота. Според екзит половете Мит Ромни има лека преднина пред Рик Санторум в Охайо. Нют Гингрич спечели първичните избори на републиканците в Джорджия. Така той запазва шансовете си в надпреварата за републиканската партийна номинация за кандидат на президентските избори на 6 ноември. Джорджия дава най-много делегати от щатите, където се провеждат първични избори в този супервторник.

От 10-те щата, в които се гласува, ще бъдат излъчени 419 делегати за партийната конференция на републиканците през август. Най-оспорваният Охайо дава 66 от тях. За спечелване на партийната номинация на републиканците са нужни 1144 делегати. Засега в надпреварата води Мит Ромни, следван от Рик Санторъм. До този момент нито един републикански претендент не е ставал президент без да спечели битката в Охайо.