Въоръжен мъж е открил огън на регистратурата на болницата в американския град Питсбърг...

Двама души бяха убити, а седем други ранени при стрелба в психиатричната клиника на университета в американския град Питсбърг. Въоръжен мъж е открил огън на регистратурата на болницата. Той носел две полуавтоматични оръжия, съобщи полицията.

 

Нападателят влязъл в психиатричната клиника и открил стрелба още при регистратурата. Един от полицаите на университета на Питсбърг, който бил дежурен в сградата, също стрелял и успял да убие въоръжения мъж.

 

Хората, които били в чакалнята, се барикадирали в стаята и се скрили по ъглите й. Драмата продължила между 15 и 20 минути, разказват очевидци. Двама от пострадалите са в интензивно отделение. Сред ранените е и служител на реда.

 

До момента няма информация за самоличността на стрелеца, нито за мотивите за извършеното престъпление. Съседните сгради бяха евакуирани и запечатани за часове заради информация, че нападателят има и съучастник.

 

За кратко полицията смяташе, че в съседна клиника друг въоръжен мъж е взел заложници. Затова на мястото беше повикан и специализиран отряд. Малко по-късно се оказа, че мъжът е действал сам и тревогата беше отменена.