Лек автомобил се озова в археологическите разкопки на Средновековния Дръстър...

Необичайно място за паркиране в Силистра. Лек автомобил „Ауди" се озова в археологическите разкопки на Средновековния Дръстър.  В колата са пътували двама младежи. По щастлива случайност каскадьорите са се отървали само с уплаха.

 

Екшънът се е разиграл малко преди 6 часа тази сутрин в центъра на града. Шофирайки с висока скорост, 22-годишният водач не успява да вземе острия завой на пътя.

 

Луксозното возило буквално прелита няколко метра във въздуха, отнася със себе си двата парапета на близкия мол и се забива в руините на   древната крепост. Единствено ранният час е предотвратил по време на инцидента  в района да няма хора.

 

„Несъобразена скорост по никое време на нощта, дали е имало и други обстоятелства, които да са налагали прелитане през тази рампа, не се осмелявам да кажа, но е алогично, защото тук не са ставали такива произшествия от много, много години", каза Ивелин Лозев – зам.кмет на Община Силистра.

 

И двамата младежи са употребили алкохол. В кръвта на водача концентрацията е от 2,4 промила. Тази нощ те са гостували на свой приятел и според твърденията му, без негово знание, са взели колата. Младежите са задържани за 24 часа. Щетите по предпазните съоръжения, които са собственост на Общината, тепърва ще се изчисляват.

 

Репортер: Анелия Петрова