Инспекцията по труда в Сливен извърши проверка на "Берета Трейдинг"...

Сапьори, разследващи и екипите, които издирват тримата изчезнали мъже след взривовете край "Петолъчката" успяха да достигнат до кратера, който остана след силната експлозия в склад номер 1 на фирмата "Берета Трейдинг".

И в момента експертите правят огледи на мястото. Знаете, там беше открит биологичен материал, но дали той е от човек или животно ще стане ясно, след като бъдат направени ДНК-експертизи.

Инспекцията по труда в Сливен е извършвала проверки в обектите на компанията "Берета Трейдинг" и са изпращали докладите си в Главната инспекция по труда в София. Това съобщи за новините на Нова директорът на местната структура Ирена Димитрова.

От Изпълнителната агенция обаче отказаха информация за проверките, като се аргументираха с правото на тайна, съгласно Кодекса на труда.

В свое официално съобщение до медиите компанията "Берета Трейдинг" обяви, че ще изплати обезщетение на всички свои служители, работили в складовете край Стралджа.

Както вече съобщихме в Новините, пострадалите, приети в болница получават по 1000 лв., а всички останали по 500 лв. Фирмата се ангажира и да поеме разходите по възстановяване на повредените жилищни и обществени сгради в района.