Полицията наблюдава местата, в които има израелски туристи.


Със засилени марки за сигурност са курортите и туристическите дестинации в  Родопите. Полицията наблюдава местата, в които има израелски туристи. Засилена е сигурността и на граничен пункт Златоград.

„От това, което се случва по света никъде не можеш да се скриеш. За терористите няма значение дали е спокойна или размирна страна. И мисля, че тероризма подобно на коса или нокти трябва да се отреже на време”, каза израелски гражданин, който почива в България и пожела мястото, където се намира да остане в тайна.

Категоричен, е че ужасяващите събития от Бургас няма да откажат него и сънародниците му да идват в страната ни.

„Ние в Израел не се страхуваме от нищо. Живеем под постоянна терористична заплаха. Затова случилото се няма да ни изплаши. Ние ще продължим да идваме тук с децата си. Тук сега са и двете ми малки деца. И ще продължаваме да идваме, защото на нас тук ни е добре. Ще идваме и главно за да покажем на терористите, че методите им няма да успеят. Те убиват мирни и беззащитни хора. Ако те нападаха военно с оръжие проитв танкове - добре! Това можем да го приемем някак. Но те нападат бременни жени и малки деца. За това от такива хора не трябва да се страхуваме. Напротив трябва да се борим”, допълни той.

От страх да не превърнем хотел с израелски туристи в мишена за терористи, собствениците му отказаха да застанат пред камера.

Обясниха, че от полицията им препоръчали да назначат денонощна охрана. Те обаче не можели да си я позволят финансово. Затова се опитвали да пазят обекта си сами. Признаха, че не успели да видят кога екипът ни е влязъл в хотела и е разговарял с израелските туристи.

Репортер: Анелия Веселинова