Те бяха задържани по подозрение, че са участвали в трафика на близо 3 тона кокаин

Специализираният съд пусна на свобода Руслан Колев и Дойчин Дойчев, които бяха задържани по подозрение, че са участвали в трафика на близо 3 тона кокаин с кораба "Свети Николай".

Съдът прецени, че няма никакви доказателства, че двамата мъже са участвали в организирането на престъпна група за трафик на дрога.  

След три денонощия зад решетките Дойчин Дойчев и Руслан Колев излязоха свободни от ареста малко след 22:00 часа миналата нощ.
    
Прокуратурата ги обвини в сформиране и ръководене на престъпна група, свързана с трафика на 3 тона кокаин от Латинска Америка към Испания. Според обвинението, тартор на групата е Руслан Колев, а Дойчин Дойчев е само участник в нея.

Оказа се, че тезата на прокуратурата почива основно на показанията на Анонимен свидетел номер 1 – служител на ГДБОП под прикритие, който разказва какво е научил за трафика на кокаина и за престъпната група.

Съдът обаче прецени, че думите му не са подплатени с никакви доказателства. Според съдията, такава организирана престъпна група въобще не е съществувала и няма никакви доказателства за дейността й. Освен това стана ясно, че задържаните не са се познавали помежду си. Според съда не става ясно как и защо прокуратурата е решила, че именно Дойчин Дойчев и Руслан Колев са свързани с трафика на кокаина.

Решението ще бъде обжалвано пред апелативния специализиран съд в петък.

Репортер: Надя Ганчева